Två priser på Restauranggalan

Restauranggalan  hölls den 4 nov 2013 på Cirkus i Stockholm.

1466075_317530595055034_720096539_n

“Årets Hållbara Krog”, Lilla Bjers, Gotland

Juryns motivering:

Årets Krog har under kort tid blivit omskriven, hyllad och fullbokad. Att på detta sätt ha modet att bryta ny mark för ett eget koncept utan tidigare krögarerfarenhet tjänar som en inspiration för hela branschen. Genom att driva jakten på den perfekta råvaran till sin spets, och genom att så tydligt kommunicera sin strävan, har krögarna skapat en restaurang som det alltid är intressant att vända tillbaka till. Här sätts yrkeskunskaperna i både kök och matsal på hårda prov varje kväll – precis som de vill de ha det. Nästa generations krögare är här.

1385524_10151691267437595_718454204_n

“Årets Framtidslöfte”

Luqaz Ottoson, Lilla Bjers, Gotland

Juryns motivering:

Mod och kreativitet, tradition och nyskapande, kvalitet som grundar sig på val av råvaror som finns nära till hands både i hav och på land. Framtidsvindarna blåser friskt kring denna unga förebild.

526569_10151691255317595_1326269999_n