Om Gårdskrogen

 

Boka bord här

Gastronomiska Akademiens Diplom 2018
Med motiveringen: För ett hållbart och ekologiskt jordbruk med tillhörande gårdsbutik och restaurang där man i växthusmiljö avnjuter utsökta menyer med trevlig och uppmärksam service.

Här kan du njuta säsongen mat i en fridfull miljö. En mångfald rena smaker och dofter, direkt från jorden, tillagade och serverade med omsorg och finess.

Allt grönt vi serverar kommer direkt från gårdens egna ekologiska odlingar.

Det vi inte kan producera själva, t ex kött och mejeri, tar vi från andra, i första hand gotländska producenter. Allt helt ekologiskt.

 

IMG_4442

Gotland är en smältdegel av smaker och dofter genom sina historiska kontakter och utbyte med fjärran länder. Här finns bl a kajp, tryffel, vitlök, saffran och haverrot, allt med sin speciella historia. Vi värnar om de gotländska smakerna och råvarorna med blicken riktad framåt.

Vår dryckeslista är noga utarbetad med viner från producenter som jobbar småskaligt med stor passion. En saison öl som smaksatts med gårdens egen humle, en ”Liten Bjers” har vi tagit fram i samarbete med Barlingbo bryggeri och våra äpplen har mustats av Halfvede musteri. Vi filtrerar och kolsyresättet det goda vattnet från vår brunn. Allt är ekologiskt.

Lilla  Bjers Gårdskrog, vinnare av:
”Diplom 2018” Gastronomiska Akademien
”Årets Hållbara Gastronomi” 2014, 2015 och 2016, White Guide
”Local Eat Award 2014” EAT forum
”Årets Hållbara Krog 2013” RS
”Årets Gourmetrestaurang 2012” Ekoligan
Restaurangen är certifierad med tre KRAV-märken sedan starten 2012.
Allt som serveras är tillagat av 100% KRAV-godkända råvaror.

Boka bord online eller ring Gårdskrogen: 0498-65 24 40

krogen@lillabjers.se